Je bekijkt nu Hitlandselaan wordt vierbaansweg – bomen of geen bomen

Hitlandselaan wordt vierbaansweg – bomen of geen bomen

Liefhebbers van de Hitlandselaan in Nieuwerkerk maken zich momenteel zorgen over de mogelijke kap van meer dan 200 populieren. Daardoor wordt een ander onderdeel van de reconstructie van de laan echter onderbelicht: de Hitlandselaan zou een vierbaansweg worden…

Dat blijkt uit opgedoken schetsen. In de beleidsnotitie ‘Hitlandselaan van één naar vier baan’ staat dat het college van burgemeester en wethouders serieus werk wil maken van de bereikbaarheid van de Steenovens. “Om de Steenovens echt goed op de culturele en toeristische kaart te zetten, moet het mogelijk zijn één miljoen Chinese toeristen op een beetje normale manier naar het cultureel erfgoed te vervoeren. De huidige indeling van de laan is niet geschikt. Door de hobbels en gaten zou het de gemiddelde Chinese toerist nooit lukken een fatsoenlijke selfie te maken vanuit de bus. Daar willen we dus iets aan doen.”

Volgens het college moet het lukken om de Hitlandselaan vierbaans te maken voordat de verdubbeling van de Hoofdweg tot een vierbaansweg een feit is.