Je bekijkt nu Open dag raadhuis Zuidplas mogelijk afgeblazen vanwege aangetroffen vleermuizen

Open dag raadhuis Zuidplas mogelijk afgeblazen vanwege aangetroffen vleermuizen

De open dag op de bouwplaats van het nieuwe gemeentehuis in aanbouw gaat mogelijk niet door. De reden? Vleermuizen…

Op de website van een lokale satirische website is een niet van echt te onderscheiden foto verschenen, waarop duidelijk de aanwezigheid van vleermuizen is waar te nemen. Aangezien het mogelijk om een beschermde soort gaat, die niet gestoord mag worden wanneer het de nieuwe woonomgeving ontdekt, wordt momenteel koortsachtig overleg gevoerd of de geplande open dag op vrijdag 7 september doorgang kan vinden.

Twee theorieën

“Nee, hier worden we niet vrolijk van,” zegt verantwoordelijk wethouder Daan de Haas, die met eigen ogen de bouwplaats heeft geïnspecteerd. “We dachten dat we na de sloop van het oude raadhuis eindelijk van die enge beesten af waren. Maar het lijkt wel of ze met meer terug zijn gekomen. Ik vermoed dat ze onderling met voor de mens niet hoorbare signalen iets ondeugends hebben afgesproken. Mijn andere theorie is dat de lokale fractie van de PvdA/GroenLinks stiekem een kolonie heeft losgelaten in ons toekomstige raadhuis…”

“Mijn advies is dat mensen de website van de gemeente Zuidplas raadplegen. Daar zal worden gemeld als de open dag echt niet doorgaat. Als dat zo is, zal ik in een Draculakostuum rond het gebouw gaan rennen. Je wilt de belangstellenden toch wat bieden, hè?”

Check hier of de open dag wel of niet doorgaat.