Je bekijkt nu Moerkapelse ateliers boos: ‘Voetbalclub passeerde ons bij ontwerp kunstgrasvelden’

Moerkapelse ateliers boos: ‘Voetbalclub passeerde ons bij ontwerp kunstgrasvelden’

Kunstenaars van de Moerkapelse ateliers Artistique en De Mallemolen voelen zich gepasseerd door vv Moerkapelle, omdat zij niet zijn benaderd om de nieuwe kunstgrasvelden te ontwerpen. “Vroeger werd voor dergelijke klussen nog wel eens binnen de eigen lokale bevolking gezocht,” moppert Ingrid Benedekerk van Atelier Artistique.

Met veel bombarie werden afgelopen weekend de nieuwe kunstgrasvelden en het nieuwe clubgebouw van vv Moerkapelle geopend. Opvallend afwezig was een afvaardiging van het Moerkapelse kunstenaarscollectief. “Een uur voor de opening werden we nog even snel gebeld, of we erbij wilden zijn. Maar dat vonden we wat gekunsteld.”

“Toen jaren terug bekend werd dat Moerkapelle kunstgrasvelden kreeg, was kunstminnend Moerkapelle zeer in haar nopjes. Stiekem hoopten we dat we een rol mochten spelen bij het ontwerp van het kunstgras. Avonden hebben we vergaderd over de verschillende schakeringen groen die we zouden kunnen gebruiken. Zo’n kunstgrasveld is de droom van iedere kunstenaar. Het is ons onbekend welke kunstenaar uiteindelijk het kunstgrasveld heeft mogen ontwerpen. Vast iemand van buiten het dorp.”

Pleister op de wonde is dat ook de Verenigde Gezamenlijke Hoveniers Moerkapelle niet door de voetbalclub zijn benaderd om het gras op de juiste hoogte te houden. Voorzitter Pieter Otgrond: “We hebben zelfs de contributie moeten verhogen om een speciale kunstgrasmaaier aan te schaffen. Maar van de kant van de voetbalvereniging is het nog stil…”

(foto: Omroep Zuidplas)