Je bekijkt nu Bewoners wijk Zuidplas balen: ‘Zuidplas op geboorteakte was juist cool…’

Bewoners wijk Zuidplas balen: ‘Zuidplas op geboorteakte was juist cool…’

Bewoners van de wijk Zuidplas in Zuidplas balen dat binnenkort als geboorteplaats ‘Nieuwerkerk aan den IJssel’ verschijnt op geboortebewijzen van nieuwe wijkbewoners. “Wij vonden het juist cool dat onze wijknaam op geboorte-akten van onze kids stond,” aldus een bewoner van de Eendendaal.

“Tja, dat er nu bij de geboorte van Jai-Kai en Chanelley iets van ‘Nieuwerkerk aan den IJssel – Zuidplas’ of zoiets komt te staan, is voor ons een domper. Als Zuidplasser in hart en nieren – mijn bet-bet-bet-overgrootvader zijn wieg stond in een stal in een weiland waar later onze wijk werd gebouwd – hebben wij eigenlijk helemaal niets met Nieuwerkerk aan den IJssel. Wij komen eigenlijk nooit voorbij de Ringvaartlaan, laat staan dat we de andere kant van de Europalaan weten te vinden. Maar dat dat buitengebied nu wel in officiële documenten van onze nazaten komt, is moeilijk te verkroppen.”

“Er zijn hier zelfs hardliners die zelfs de wijk Zuidplas nog te megalomaan vinden. Die willen in de geboorteakte van hun kids ‘Kruidenbuurt’ of ‘Mossenbuurt’ zwart op wit zien. Maar daar is geen politieke partij nog voor in de pen geklommen. Ik heb geruchten gehoord op de Facebookgroep ‘Je bent pas Veldenbuurter als…’ dat ze een petitie willen starten…