Je bekijkt nu College overtuigd door kritiek – Fünftes Dorf wordt cadeau gedaan aan zustergemeente Bückeburg

College overtuigd door kritiek – Fünftes Dorf wordt cadeau gedaan aan zustergemeente Bückeburg

Het college van burgemeester en wethouders van Zuidplas heeft zich laten overtuigen door alle kritiek op het Vijfde Dorp. “We zijn het gezeur zat en zetten een streep door het project. Omdat er al aardig wat geld in is gaan zitten, hebben we besloten dat hele Vijfde Dorp maar cadeau te doen aan zustergemeente Bückeburg,” aldus het college.

“In Duitsland houden ze wel van aanpakken. Ze vonden het een ’toll’ cadeau en aanstaande vrijdag gaat de eerste paal de grond in,” zegt wethouder Jan Hordijk enigszins jaloers. “Ze gaan daar niet aanmodderen met 400 plukjes huizen per jaar, maar bouwen in één keer 8000 woningen in een open gebied. Wat ik daar van vind? Ik zeg: gratuliere!”