Je bekijkt nu Zuidplas verkoopt grond onder Raadhuis aan ene Aboutaleb

Zuidplas verkoopt grond onder Raadhuis aan ene Aboutaleb

De gemeente Zuidplas heeft de grond onder het Raadhuis in Nieuwerkerk verkocht. “We kwamen snel tot overeenstemming met de nieuwe eigenaar,” weet wethouder Jan Hordijk van financiën. “Deze meneer Aboutaleb kwam af op onze advertentie op Marktplaats. Ergens kwam de man me wel bekend voor…”

Wethouder Jan Hordijk overhandigde maandag 28 december op symbolische wijze de eigendomspapieren aan Aboutaleb. Dat gebeurde als fotomomentje voor de deur van het Raadhuis. De officiële overdracht vond eerder bij de notaris plaats.

Hordijk: “De gemeente stimuleert met deze transactie de economische ontwikkelingen en regionale overnamepolitiek. Op deze manier voldoen wij aan onze beleidsdoelstelling om eigendommen waar niet genoeg gebruik van wordt gemaakt af te stoten.”

Volgens Hordijk was de koop ‘vlot geregeld’. “Het is hem zelfs nog gelukt om wat af te dingen. Je weet hoe dat gaat: eerst dreigen om weg te lopen, doen alsof je het te duur vindt. Ik heb het spelletje meegespeeld en ben hem iets tegemoet gekomen. Gek genoeg betaalde hij toen contant.”

De koper vertelde ons al enthousiast wat zijn plannen waren. Iets met een torenflat, ontworpen door Rem Koolhaas, die hij dan ‘De Nieuwerkerk’ wilde noemen. Ook liet hij vallen een nieuwe oeververbinding over het kanaal te willen maken. Een mooie, witte tuibrug, waarvoor hij al de bijnaam ‘De Eend’ had bedacht. Ja, de man had best een grootstedelijke visie, nu ik er over nadenk.”

De koper blijkt al eerder verzoeken te hebben gedaan om gemeentegronden aan te kopen voor het optimaliseren van zijn ‘bedrijfsvoering’. “Eerder speelde ik het via de provincie,” aldus de mysterieuze Aboutaleb. “Maar dat schoot niet op. Ik mocht wel meebetalen aan een roeibaantje, maar ik mocht niet zeggen dat ‘ie van mij is. Toen deze kans op Marktplaats voorbij kwam, ben ik meteen in mijn dienstauto gestapt. Geen woorden, maar daden noemen we dat in mijn stad.”