Je bekijkt nu Krimpenerwaard: graaf tunnel Gouderak-Moordrecht

Krimpenerwaard: graaf tunnel Gouderak-Moordrecht

De kersverse gemeente Krimpenerwaard heeft in de wandelgangen gesproken over het mogelijk graven van een tunnel tussen Gouderak en Moordrecht. “De onregelmatig varende pont is een aantal nieuwe raadsleden een doorn in het oog,” zegt een zegsman die zegt anoniem dingen te willen zeggen.

“Al meteen na de oprichting van Krimpenerwaard kwam het onderwerp aan de orde,” aldus de klokkenluider. “De meeste raadsleden vinden het prima dat Gouderak bij de Krimpenerwaard hoort, maar als ze er zijn, willen ze wel zo snel mogelijk weg kunnen. Naar Moordrecht, bij voorkeur. ‘Een drijvend stuk weg’, zoals ze de pont noemen, voldoet in hun ogen niet als vluchtweg.”

Een ambtelijke werkgroep ‘ Tunnel Visie’ heeft zich al over de tekentafel gebogen. Polderpeper heeft de tekeningen op een geheime locatie mogen inzien. Wanneer de juiste hellingshoek wordt gehanteerd, zou de ingang van de tunnel in Gouderak precies halverwege de Snippejagerskade komen. “Dat werd door een aantal anti-Gouderakisten een bijkomend voordeel genoemd. Dan hoeven ze zich helemaal niet in het dorp te vertonen,” verklapt onze bron.

In Moordrecht komt de tunnel precies uit de grond bij de McDrive. “Dat was een eis van de meerderheid van de Krimpenerwaardraad, omdat alle 53.000 inwoners van Krimpenerwaard dan direct toegang hebben tot culinaire hoogstandjes als een McChicken en een Big Mac.”

Navraag bij de pontbaas leert dat hij concurrentie van een eventuele tunnel niet vreest. “Het schijnt een tunnel te worden waar je achteruit in moet rijden, om er aan de andere kant weer vooruit uit te kunnen komen,” weet pontbaas Pim Verbrug. “Dat werkt natuurlijk niet. En als je over een paar jaar toch een ‘doorrijtunnel’ komt, vraag ik gewoon extra subsidie aan…”

Wanneer de eerste spade de grond in gaat, is nog niet bekend. “Mogelijk pas als Krimpenerwaard is gefuseerd met Zuidplas, omdat hun afdeling ‘Verkeer’ de laatste jaren veel tunnel-knowhow heeft opgedaan. Daar kunnen we dan van profiteren.”