Je bekijkt nu Roep om petitie treinspoor Zuidplas – Disneyland Parijs

Roep om petitie treinspoor Zuidplas – Disneyland Parijs

De roep om een online petitie te starten die ertoe moet leiden dat er een nieuw direct treinspoor wordt aangelegd tussen de gemeente Zuidplas en Disneyland Parijs wordt steeds groter.

“Op dit moment is het voor jongeren uit Zuidplas echt een enorm gedoe om Mickey Mouse en zijn vriendjes gedag te zeggen. Dat kan en moet echt anders,” stelt een nieuwe inwoner die zijn hond aan het uitlaten was nabij zijn ambtswoning aan de Rijskade, maar die verder anoniem wenst te blijven. “Toen ik hier kwam werken was mijn gezin niet echt happig om hier te komen wonen,” bekent hij. “Met name de belabberde openbaar vervoerverbinding tussen de Rijskade en Disneyland Parijs is echt een aanfluiting. Daarom wordt de roep binnen mijn gezin steeds groter om een online petitie te starten, als startsein voor een nieuw treinspoor tussen onze prachtige gemeente – zo zegt mijn beroepsgroep dat altijd als we een week in een nieuw plaatsje werken – en het pretpark in het tevens prachtige Parijs.”

“Mijn oudste wees er wel op, dat het daadwerkelijk om een nieuw spoor moet gaan. Een trein die vanaf Nieuwerkerk Centraal naar Disneyland Parijs boemelt over bestaand spoor, zet geen zoden aan de dijk, hoorde ik gisteren tijdens het ontbijt. Er zal dus echt een nieuw spoor moeten worden aangelegd. Maar dat lijkt ons geen probleem. Hoe moeilijk is dat nou? Het gaat om slechts twee (2!) rails. Meer is het niet. Mijn jongste heeft alvast een schets gemaakt van hoe het spoor moet gaan liggen.”

“Wanneer de petitie wordt gestart – ik zou zeggen: wie de schoen past, trekke hem aan – zal ik de eerste zijn die hem onderschrijft. Wanneer we alle kinderen en volwassenen in onze Watertuin van de Zuidelijke Randstad mobiliseren, moet het toch mogelijk zijn om de verbinding te hebben voordat het wonderschone Zuidplas 11 jaar bestaat?”