Je bekijkt nu Bizar jubileum: Marien Mulder gebruikt woord ‘bizar’ voor 100.000e keer – ‘Bizar!’

Bizar jubileum: Marien Mulder gebruikt woord ‘bizar’ voor 100.000e keer – ‘Bizar!’

In journalistiek Zuidplas was vandaag een bizar jubileum te vieren: Gouwe IJssel Nieuws-journalist Marien Mulder gebruikte het woord ‘bizar’ precies voor de 100.000e keer. ‘Bizar,’ bevestigt hij ook zelf.

Het jubileum kwam eigenlijk in bizar korte tijd tot stand. “Ik weet niet precies wanneer ik het woord voor het eerst gebruikte,” zegt Mulder van Gouwe IJssel Nieuws. “Volgens mij zei ik eerst ‘mama’, toen ‘papa’ en vrij kort daarna ‘bizar’, zover ik weet. Bizar, eigenlijk.”

Volgens mevrouw Betty Franx, lerares Nederlands op het Thorbecke College in Nieuwerkerk, is het een heel bijzonder jubileum. “Mensen die ook wel eens de bijvoeglijke naamwoorden ‘bijzonder’, ‘vreemd’, ‘buitenissig’, ‘apart’, ‘zonderling’, ‘ongewoon’, ‘merkwaardig’, ‘raar’, ‘curieus’, ‘wonderlijk’, ‘gek’, ‘raadselachtig’ of ‘frappant’ gebruiken, behalen een dergelijk jubileum doorgaans pas in een veel later stadium.”