Je bekijkt nu Verrassing Unesco: Zuidplaspolder op Werelderfgoedlijst – streep door Vijfde Dorp

Verrassing Unesco: Zuidplaspolder op Werelderfgoedlijst – streep door Vijfde Dorp

Unesco heeft tot ieders verbazing de Zuidplaspolder plotseling op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Normaliter is een gemeente heel erf blij als er een bijzonder gebied op die lijst terecht komt. In dit geval is de gemeente Zuidplas echter helemaal niet blij met de te verwachten miljoenen toeristen; door de actie van Unesco gaat er namelijk een dikke vette streep door de ontwikkeling van het Vijfde Dorp…

Naar verluidt heeft de SP Zuidplas achter de schermen keihard gelobby’d bij Unesco, om de Zuidplaspolder tot Werelderfgoed te laten bombarderen. “Ik kan niet ontkennen dat alle raadsleden hun raadsvergoeding voor de rest van hun leven direct kunnen overmaken naar de penningmeester van de Unesco,” verklapt de hoogste baas van Unesco. “Maar ja, politieke idealen hebben zo hun prijs.”