Ramptoeristen dreigen met claim: ‘geen enkel ongeluk gezien op A20’

Woordvoerder Kars Smullers van Zuidplas heeft zich de woede van Rijkswaterstaat op de hals gehaald door de organisatie onbetrouwbaar te noemen. Smullers deed zijn uitspraak in een gesprek met een aantal ramptoeristen die verhaal kwamen halen over het ontbreken van ongevallen op de snelweg A20.

De gemeente Zuidplas heeft zich het laatste jaar geprofileerd als de gemeente met de meeste files en ongelukken op de rijksweg. “Ook Everdingen heeft zijn naamsbekendheid te danken aan de decennialange files bij het gelijknamige knooppunt,” aldus de woordvoerder, die daarnaast beklemtoonde dat ramptoeristen veel bijdragen aan de lokale economie. Zo is hotel Van der Valk in het gat in de markt gesprongen met speciale verkeerssafari’s met 65 procent garantie op het zien van een ongeval.

Harmen Roeland uit Losser heeft gisteren acht uur lang op de Parallelweg-Zuid gezeten zonder ook maar één ongeluk te kunnen aanschouwen. “Ik kom niet 150 kilometer hierheen rijden om auto’s met gepaste afstand van elkaar langs te zien rijden, dat kan ik bij ons op de A1 wel zien.”

Kars Smullers is dan ook niet van plan zijn woorden terug te nemen. “Wij proberen hier een recreatief product neer te zetten, en dan zijn teleurgestelde ramptoeristen wel het laatste wat we kunnen gebruiken.” Smullers heeft als compensatie een bak met tomaten langs de snelweg neer laten zetten, zodat ramptoeristen in ieder geval hun teleurstelling van zich af kunnen gooien.