Je bekijkt nu Liberaal masterplan: buurtschap Sodom en Gomoordrecht in Zuidplas

Liberaal masterplan: buurtschap Sodom en Gomoordrecht in Zuidplas

De liberale wethouders in Zuidplas gebruiken het zomerreces om een liberaal masterplan door te voeren. Zij pleiten voor een nieuw buurtschap Sodom en Gomoordrecht, om en nabij de afslag Moordrecht. “We willen een gokhal toestaan in de Pleisterplaats, omdat we een transitie naar een gebied met meer grootsteedse allure willen stimuleren. Sex, gokken en fastfood, allemaal verzameld in één gebied!” glundert wethouder Jan Hordijk.

Het masterplan begon eigenlijk al in de jaren ’90, in zelfstandig Moordrecht. Een mooie boerderij werd omgetoverd in een club waar mannen en vrouwen samen spelletjes konden spelen. Al snel werd duidelijk dat het hier niet om bridge ging.

De volgende stap was het door de gemeenteraad loodsen van toestemming voor een hamburgerrestaurant. Dat daar een gigantisch reclamebord met een gele M bij hoorde, die menig windmolen de wind uit de wieken zou nemen, bleek noodzakelijk. “Tja, anders weet niemand dat je daar een extra large Big Mac menu met een liter cola en een bak friet kan eten,” beseft Hordijk.

“Mijn liberale collega’s en ik hebben er een mooie fles wijn om gewed dat ook de gokhal in de Pleisterplaats er gaat komen,” verklapt Hordijk. “Als het aan ons ligt, gaan we Rotterdam jaloers maken met deze wijk. ‘The buurtschap that never sleeps’ noemen we het intern al. Een plek waar je na een suffe raadsvergadering even lekker in een andere wereld kunt stappen. Heerlijk. Om een fors deel van de gemeenteraad mee te krijgen, hebben we een oud-testamentische naam voor het buurtschap bedacht. Je weet nooit of dat ze over de streep trekt.”

“Ja, ik weet dat collega Muller bang is voor meer gokverslaving door de gokhal. Dan zeg ik op mijn beurt: hij is verslaafd aan symfonische rock, en we verbieden toch ook geen muffe platenzaak, nietwaar? Wat ons betreft wordt de stemming over dit plan allerminst een Russisch roulette.”

En dan, terwijl Hordijk een selfie maakt met een pul bier in zijn hand, zegt hij: “Zuidplas, het wordt nooit meer wat het was!”