Veilig Verkeer Nederland organiseert dagtocht naar nieuwe afslag Moordrecht

Veilig Verkeer Nederland, afdeling Zuidplas, gaat dagtochten organiseren naar de nieuwe afslag Moordrecht. Er is enorm veel vraag naar, verklaart Koos van de Bevenkamp van VVN-ZP.

“We kregen een telefoontje van een man die gisteren verdwaald was op het nieuwe wegennet,” legt Van de Bevenkamp uit. “Hij had zeven uur lang onafgebroken rondgereden maar wist de juiste richting niet te vinden. Pas toen zijn tank leeg was en hij de politie belde, kon hij met een helikopter worden gered.”
Ondanks het feit dat Omroep Zuidplas de nodige aandacht aan de nieuwe afslag heeft besteed, zelfs compleet met een filmpje, raakten meerdere mensen het spoor bijster. “Tunnels, viaducten, bruggen, doorgetrokken strepen, stoplichten, veel mensen wisten gewoon niet meer waar ze aan toe waren. Ik sprak een man uit Moordrecht die al voor de oorlog gebruik maakte van het karrespoor over de spoorweg, en die moest een traantje wegpinken bij de aanblik van het nieuwe asfalt,” noemt Van de Bevenkamp een voorbeeld.

Binnen het bestuur van VVN Zuidplas kwam al snel het idee voor een dagtocht. “We hebben meteen bussen van Look Tours uit Zevenhuizen gereserveerd. De eigenaar had zijn chauffeurs al naar een drie-daagse ervaringscursus op de nieuwe afslag gestuurd…”

De nieuwe dagtocht is al tot half januari volgeboekt. “We hebben twee dagtochten. Of eigenlijk een dagtocht en een nachttocht. De dagtocht begint om 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Tenminste, als de chauffeur bij de les blijft. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Er wordt geluncht met een bal gehakt bij de Pleisterplaats.”
De nachttocht is bedoeld voor deelnemers die wat meer spanning zoeken. Die begint om 17.00 uur en eindigt in Fun4Two. In plaats van rondjes rijden óm de beroemde parenclub, heeft deze 18+-variant de oude boerderij juist als einddoel. Ook in deze variant wordt aan de lekkerbekken gedacht. De bus rijdt voor een snelle snack door de McDrive.