Van Vliet Trucks niet blij met nieuwe afslag Moordrecht

‘Ze razen nu met 100 kilometer per uur langs!’

De directie van Van Vliet Trucks aan de Parallelweg-Zuid in Nieuwerkerk is op zijn zachts gezegd ‘not amused’ met de opening van de nieuwe afslag Moordrecht. “Verkeer raast nu met 100 kilometer per uur over de snelweg. Dan kun je wel een mooie showroom op een zichtlocatie hebben, geen bestuurder die ons nog ziet.”

Vorige week werd na jaren van voorbereiding de nieuwe afslag Moordrecht op de A20 geopend. Doel was de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Eindeloze files door de spoorwegovergang behoren nu tot het verleden.

Volgens Van Vliet van het gelijknamige truckbedrijf was hen nooit verteld dat er werk zou worden gemaakt van verkeersdoorstroming. “Toen wij hier ooit begonnen, stonden er files. De makelaar met z’n mooie praatjes zei nog: ‘Die files oplossen? Ha! Als dat gebeurt, eet ik mijn schoen op. Nee, meneer Van Vliet, uw publiek zal altijd stapvoets naar uw mooie wagenpark kunnen kijken.’ U begrijpt dat ik er persoonlijk op toe ga zien dat die praatjesmaker z’n schoeisel oppeuzelt!”

Volgens de autohandelaar merkt hij het effect na een week al in zijn omzet. “De klanten zien ons niet meer staan. Afgelopen maandag kwam er maar één man naar een witte Lamborghini kijken. Hij had geen eens geld op zak…”
Van Vliet denkt er aan de gemiste inkomsten te gaan verhalen. “En dan maakt het mij niet uit of het Zuidplas, Rijkswaterstaat, ProRail of die maffe makelaar is die de knip trekt. Ik voel mij flink belazerd.”