Je bekijkt nu NGP Zuidplas werkt in geheim aan minderheidscollege – ‘Met nul zetels zijn we een superminderheid’

NGP Zuidplas werkt in geheim aan minderheidscollege – ‘Met nul zetels zijn we een superminderheid’

In een achterkamertje van het oude gemeentehuis dat nog niet was gesloopt, heeft NGP Zuidplas in een aantal uiterst geheime sessies een minderheidscollege gevormd. “We ontdekten dat we met nul zetels een prima minderheidscoalitie konden vormen,” aldus de partijstrateeg van de partij. “Inmiddels hebben we ook een wethouder gevonden die bereid is om met burgemeester Kats een minderheidscollege te vormen. Hij wordt maandag geïnstalleerd.”

“Het duurt allemaal zo lang,” aldus de partijraad van de NGP, “De ochtend na de verkiezingen werden we wakker en toen was er nóg geen coalitie. Dat duurde en duurde maar. Toen was het lunchtijd en vonden we dat we onze inwoners niet langer in de kou konden laten staan. Toen zijn we onze minderheidscoalitie gaan vormen. Met nul zetels zijn we ook echt een superminderheid! Minder kan gewoon niet, en dat is direct onze kracht.”

Onderhandelingen

“We hebben er absoluut heel veel zin in. In de onderhandelingen met onszelf waren we er qua collegeprogramma vrij snel uit. We hebben ons verkiezingsprogramma onder een vergeten kopieermachine gelegd en daar hebben we onze handtekening onder gezet. Het is mooi om te weten dat elk voorstel dat we zullen inbrengen sowieso gesteund zal worden door nul van onze raadsleden. En elke extra stem die we er dan bij krijgen, is mooi meegenomen.”

Zeven oppositiepartijen

“We verwachten van de 7 oppositiepartijen een constructieve samenwerking, want we doen het met z’n allen voor de inwoners van Zuidplas, nietwaar? Daar hebben ook onze 565 kiezers niet voor niets voor gestemd. En één wethouder is zat voor onze gemeente. Ik volg op Twitter een beetje wat ze de afgelopen vier jaar hebben gedaan, maar dat is ook door één man of vrouw te doen, mits hij of zij een beetje arbeids-ethos heeft. De handen uit de mouwen kan steken en niet bang is om onsympathieke beslissingen te nemen die de inwoners toch niet snappen.”

“De installatie van de wethouder is maandagochtend om 9.00 uur. We verwachten de hele gemeenteraad met versierde bogen voor de deur van het raadhuis.”