Je bekijkt nu Politieke partijen superblij met nieuwe koers Omroep Zuidplas – ‘Eindelijk een medium dat onze persberichten 1 op 1 knipt en plakt!’

Politieke partijen superblij met nieuwe koers Omroep Zuidplas – ‘Eindelijk een medium dat onze persberichten 1 op 1 knipt en plakt!’

Politieke partijen zijn superblij met de nieuwe koers van Omroep Zuidplas. “Eindelijk een medium dat onze persberichten 1 op 1 knipt en plakt,” jubelen de lijsttrekkers en campagneteams in koor.

In een gezamenlijk persbericht stellen de acht lijsttrekkers tevreden te zijn dat er nu eindelijk een redactie is die het snapt. ‘Dat gedoe met kritische vragen stellen, kanttekeningen plaatsen, dingen in perspectief zetten, onderwerpen duiden, uitspraken vergelijken met eerdere uitspraken, dat is zó 2017. Die perslui moeten ons gewoon op ons woord geloven en uit laten praten! En opschrijven wat wij ze aanleveren.’

Voor elkaar

Rik van Woudenberg (D66) windt er geen doekjes om: “Als wij pontificaal op de voorkant van ons verkiezingsprogramma schrijven ‘D66 krijgt het voor elkaar’, dan lijkt het me logisch dat D66 het voor elkaar krijgt. Een goede journalist schrijft dan gewoon op dat D66 het voor elkaar krijgt. En als de kiezers dan lezen dat D66 het voor elkaar krijgt, dan staat niets hen in de weg op D66 te stemmen. Dat weten ze in ieder geval dat er dingen voor elkaar gekregen worden.”

Verbinden

“Nou, daar ben ik het niet helemaal mee eens,” sputtert lijsttrekker Tinet de Jonge (CDA) tegen. “Je krijgt namelijk pas dingen voor elkaar als je dingen verbindt en als je richting geeft aan dingen. Anders blijven dingen toch maar los van elkaar en richtingloos in het niets zweven. Dat moeten we met z’n allen niet willen.”

Voor je dorpen

“Oneens!” schreeuwt Jan Willem Schuurman, lijsttrekker van CU/SGP. “Hoe kun je nou richting geven aan voor elkaar gekregen dingen, laat stáán verbinden, als je niet eens voor je dorpen staat? Je moet gewoon voor je dorpen staan. Als je dat niet doet, dan… dan… dan sta je er áchter. Dat werkt natuurlijk niet.”

Vertrouwen

“Van mij mag iedereen zeggen wat hij of zij wil,” verklaart lijsttrekker Jan Hordijk (VVD) vol vertrouwen, “maar vertrouw mij nou maar: als je niet vol vertrouwen door gaat, dan vertrouwen kiezers ons niet meer en hebben ze ons vol vertrouwen door. Ja, denk daar maar eens vol vertrouwen over door. Dat noemen wij bij de VVD een ‘vol vertrouwen doordenkertje, hahaha!”

Twee

“Het overschrijven van ons verkiezingsprogramma kost de redactie helemaal weinig werk,” glimt lijsttrekker Johan Helmer van PvdA-GroenLinks genoegzaam. “Dat heet namelijk simpelweg ‘Sociaal en Duurzaam 2’. Nee, die 2 staat niet voor het aantal zetels dat we nu nog hebben, maar gewoon voor… Wacht, dat vraag ik nog even na. Ik kom daar op terug bij de campagne 2 voor de gemeenteraad 2 in Zuidplas 2. Mag ik nu een biertje? Nee, doe maar 2.”