Je bekijkt nu 80% top-10 CU/SGP-kandidaten vergeet oranje sjaal tijdens fotoshoot

80% top-10 CU/SGP-kandidaten vergeet oranje sjaal tijdens fotoshoot

Maar liefst 80 procent van de eerste 10 kandidaten op de kieslijst van de CU/SGP in Zuidplas heeft de eerste campagneblunder begaan. Om nog onverklaarbare reden vergaten zij tijdens de fotoshoot een oranje sjaal om te doen. “Ja, stom,” zegt lijsttrekker Jan Willem Schuurman, “Ik had alleen een rode en een groene bij me. Het leverde me een vuile blik van Aart Slobbe op. Dat wil je niet.”

Uit onderzoek blijkt dat kiezers het enorm belangrijk vinden dat kandidaten in verkiezingstijd een sjaal dragen, ook al doen ze dat de rest van de raadsperiode nooit meer. “Het is toch een ongeschreven regel,” zegt nestor Aart Slobbe, “Een oranje sjaal om je nek, dat vinden kiezers te gek! Ik betreur het dan ook ten zeerste dat nota bene alleen de oudste en de jongste kandidaat bij ons de scherpte van geest hadden de sjaal van de kapstok te nemen op weg naar onze fotoshoot. Als we in zetels achteruit gaan, weet ik wel hoe dat komt.”