Je bekijkt nu Ooggetuige: wonderlijke auto reed in Moordrecht over water!

Ooggetuige: wonderlijke auto reed in Moordrecht over water!

Een ooggetuige deed op 2 januari een zeer wonderlijke ontdekking in Moordrecht. Bij de afslag Moordrecht zag ze een auto die over water reed. “Op het moment dat ik een foto wilde maken, stapte de bestuurder uit en liep weg. Over het water, ja.”

De wonderlijke foto werd gepubliceerd op Omroep Zuidplas. Sindsdien tuimelen historici, theologen en autokenners over elkaar heen in een poging het fenomeen te verklaren.

“Het is zo’n tweeduizend jaar geleden dat er voor het laatst melding werd gemaakt van iets dat zich op onverklaarbare wijze over het water bewoog,” weet regiohistoricus Plank Flink. “Destijds zou het gaan om een mens. Dat er nu een auto over het water reed, daar bovendien parkeerde en bleef staan, is op z’n minst opmerkelijk.”

Theoloog Anton Theist heeft de foto bestudeerd en naar het verhaal van de fotograaf geluisterd. “Ik geloof er helemaal niets van, dat deze auto over het water reed. Hoe de foto te verklaren is? Ze kunnen tegenwoordig zoveel met Photoshop. Of het is een goed getimede foto, die precies is gemaakt op het moment dat het ijs onder de auto smolt… Zolang er geen filmpje opduikt waarin ik zie dat de bestuurder uitstapt en over het water wegloopt, geloof ik er geen snars van.”

De fotograaf die het zag gebeuren, is nog steeds onder de indruk. “Ik kon het niet goed zien, omdat ik door mijn lens keek. Maar uit de auto stapte een man met een vlassig baardje. Hij leek een beetje op die man uit die musical over die Superstar. Ik kon helaas niet meer foto’s maken, want mijn geheugenkaartje was vol. Dat geloof je toch niet?”

Volgens autodealer Aad Sleegdeman is het niet zo bijzonder: “Als je maar genoeg lucht in de banden doet, kan elke auto over water rijden. Wij verkopen die wagens al sinds mijn vader ons bedrijf opstartte.”