Je bekijkt nu Initiatiefvoorstel SP Zuidplas: Oud Verlaat verdient eerste supermarkt!

Initiatiefvoorstel SP Zuidplas: Oud Verlaat verdient eerste supermarkt!

De fractie van de SP Zuidplas heeft een initiatiefvoorstel gelanceerd voor de realisatie van een eerste supermarkt in Oud Verlaat. Dat meldt de partij in een persbericht. De partij meldt totaal niet op het idee te zijn gebracht door de fractie van de VVD Zuidplas. Totaal niet. Echt niet. Serieus.

“Ons initiatief voor de realisatie van een eerste supermarkt in Oud Verlaat gaat door! Morgen verspreiden we huis-aan-huis een schrijven in het kader van een behoefteonderzoek. Samen sterk voor een supermarkt!

Uw hulp is nodig om beweging te krijgen richting in eerste supermarkt in Oud Verlaat. Inwoners van Oud Verlaat ontvagen morgen een brief waarin wordt opgeroepen een enquête in te vullen. Ook geïnteresseerd naar de enquête? Lees hier de brief


Beste inwoner,

Er bereiken ons veel vragen over een eerste supermarkt in Oud Verlaat. De SP in Zuidplas zet zich hier al langere tijd voor in, maar de Provincie staat dit vooralsnog niet toe. Graag vragen we uw hulp om hier beweging in te krijgen. 

Tot 15 mei 2004 had Oud Verlaat nul supermarkten. Geen C1000 en geen Albert Heijn, beiden niet gevestigd in de Vlietstraat. Het wordt nu tijd dat Oud Verlaat een eerste supermarkt mag verwelkomen. Met de realisatie van landgoed De Eendragt, hier komen uiteindelijk +/- 37 woningen, ontstaat er ruimte voor meer winkelvoorzieningen in Oud Verlaat. 

De Provincie stelt echter dat er geen nieuwe koopstromen gecreëerd mogen worden. Kortom, nieuwe winkelvoorzieningen krijgen alleen goedkeuring binnen de bestaande koopstroom: café Oud Verlaat. Wat ons betreft zijn er meerdere geschikte locaties in Oud Verlaat. Denk aan het braakliggende terrein bij de entree van Oud Verlaat en het braakliggende terrein daar vlak naast.

De SP Zuidplas gaat zich opnieuw hard maken voor de realisatie van een eerste supermarkt. Wij willen dat de Provincie zich minder bemoeit met ons grondgebied. Wij maken zelf wel uit waar we winkels geschikt achten. Uw hulp is nodig om dit initiatief kracht bij te zetten. 

Wilt u ons helpen door het beantwoorden van een aantal vragen? Link vragenlijst. Scan onderstaande QR-code of ga naar onze website www.zuidplas.sp.nl/eerstesupermarktoudverlaat. Geeft u de voorkeur aan een vragenlijst die handgeschreven in te vullen is, neem contact op met de postbode. Hij doet een vragenlijst bij u in de brievenbus.

Samen sterk voor een nieuwe supermarkt!
 
Alvast veel dank en een hartelijke groet,
 
Namens de fractie van SP Zuidplas,
 
Jan Baas & Serena Rodenburg