Fractie PvdA/GroenLinks zet eensgezind Pieter Beeldman op straat

De fractie van PvdA/GroenLinks Zuidplas is in een diepe politieke crisis terecht gekomen. Volgens fractievoorzitter Johan Helmer was de situatie binnen de fractie onwerkbaar geworden. “In een goed functionerende fractie heb je voortdurend discussie over dossiers, maar sluit je de rijen als het op fundamentele zaken zoals vrijheid, gelijkheid en duurzaamheid aan komt.”

Uit een reconstructie blijkt dat bij de fractie het probleem niet zat  in de fundamentele zaken. Probleem was dat de voortdurende discussie ontbrak. De fractieleden waren het te snel met elkaar eens. Dat is op zich geen probleem, maar ook de persoonlijke relatie binnen de fractie bleek prima.
Toen Beeldman en Helmer ook over het bestemmingsplan ‘s-Gravenweg 340 op één lijn bleken te zitten, brak er wat.
De fractie kon vervolgens niet anders dan Beeldman op straat te zetten. Die beslissing kon op breed draagvlak binnen de fractie rekenen. Naar verluidt gaat Beeldman verder als eenmansfractie onder de naam PvdA Zuidplas.