Raad Zuidplas wil dorpenband met Moerkapelle versoberen

In de gemeenteraad van Zuidplas is gisteren een debat gevoerd over de vorm waarin de dorpenband met Moerkapelle moet worden voortgezet. Steeds meer inwoners zien deze dorpenband als een hobby voor raadsleden en ambtenaren.

Aan overnachtingen kost dat de gemeenschap een hoop geld. Volgens D66-raadslid Frans Klovert zou de uitwisseling weer terug moeten naar waar het mee is begonnen: een band tussen inwoners en verenigingen.

De dorpenband ligt met name in Moordrecht en Nieuwerkerk gevoelig. Klovert: “Het is toch een beetje een erfenis van de voormalige gemeente Zevenhuizen. Bij de fusie in 2009/2010 brachten zij die oude relatie met Moerkapelle mee. Zoals het er nu naar uit ziet zal wel het traditionele ‘blumbolessen’ in Moerkapelle behouden blijven.