Fietsers inzetten voor veiligheid zandzakken Zuidelijke Dwarsweg

De gemeente Zuidplas wil het aantal fietsers op de Zuidelijke Dwarsweg de komende weken fors laten toenemen. Volgens verkeerswethouder Muller is dit nodig om de snelheid van automobilisten op deze weg te verlagen, waarmee de kans afneemt dat de daar aanwezige zandzakken worden aangereden.

“Het is toch schandalig dat automobilisten zich niet inhouden, terwijl ze weten dat de zandzakken kwetsbaar zijn, die geen enkele alternatieve plek hebben om te staan,” aldus de wethouder.

De laatste maand is het al meerdere keren tot een ernstig ongeval gekomen, waarbij een zandzak was betrokken. De afdeling verkeer is de komende weken nog druk bezig met het nieuwe fietsrouteringsplan, dat in stappen zal worden ingevoerd.
De wethouder wil eerst alle fietsroutes tussen Moordrecht en Nieuwerkerk via de Zuidelijke Dwarsweg laten gaan. Als dat onvoldoende oplevert, worden daar ook de fietsbewegingen tussen Moerkapelle en Zevenhuizen toegevoegd.