Poll Omroep Zuidplas: meer steun voor zondagsopening kerken in Zuidplas

De inwoners van Zuidplas geven steeds meer steun aan de zondagsopenstelling van de kerken in de gemeente Zuidplas. Dat blijkt uit een poll op Omroep Zuidplas. De verantwoordelijk wethouder Rik van Woudenberg is zeer ingenomen met deze uitkomst. Daarmee lijkt er volgens de wethouder rust te komen op een dossier dat lange tijd een splijtzwam leek te zijn.

Van Woudenberg heeft begrip voor de sentimenten van de tegenstander. “Met name het seculiere deel van de samenleving had behoefte aan zondagsrust en het luiden van de kerkklokken ligt dan ook erg gevoelig bij deze groep.”
De toezegging dat klokken alleen voor 12.00 uur geluid mogen worden, heeft veel van de wrevel weggenomen. Ook was er angst dat sommige kerken zich gedwongen zouden voelen op zondag open te gaan. Van Woudenberg hoopt dat zij sterk genoeg in hun schoenen staan om hier weerstand aan te bieden. Juist van vrijheid van kerken om open te gaan wanneer zij willen, staat bij dit college hoog in het vaandel.