Je bekijkt nu Oplossing snelfietsroute blijkt simpel: F20 wordt virtueel

Oplossing snelfietsroute blijkt simpel: F20 wordt virtueel

Daags na het nieuws dat de gemeente Zuidplas alle woningen en woonarken langs de Oost- en Westringdijk wilde onteigenen om de beruchte snelfietsroute te kunnen realiseren, blijkt uit nadere studie dat de oplossing eigenlijk kinderlijk eenvoudig is: de route wordt virtueel gemaakt.

Een ambtenaar die in zijn vrije tijd wel eens op Zwift zit, legt uit: “Zwift is een app waarmee je als fietser op een hometrainer achter een beeldscherm zit. Op die manier kun je feitelijk overal ter wereld rijden, zonder anderen, zoals die hinderlijke bewoners en spelende kinderen op de ringrijk in Moordrecht, in de weg te fietsen.”

“Het is eigenlijk de ideale manier om een snelfietspad of fietssnelweg te realiseren. Zo kun je online naar kantoor fietsen, om vervolgens online thuis te werken. Na je werk kun je dan weer online naar huis fietsen. Zo snel als je wilt. In de ambtenarij hebben wij een speciaal woord voor dit soort oplossingen: perfect.”