Je bekijkt nu ‘Alle woonarken en huizen Oost- en Westringdijk onteigend voor komst snelfietsroute’

‘Alle woonarken en huizen Oost- en Westringdijk onteigend voor komst snelfietsroute’

Het is de gemeente Zuidplas menens om de komst van een snelfietsroute over de Westringdijk en Oostringdijk in Moordrecht door te drukken. “Nu blijkt dat iedereen de smalle onoverzichtelijke dijk ongeschikt vindt om veilig lekker hard te fietsen, hebben we besloten om alle, maar dan ook alle woningen en woonboten aan beide zijden van de Oost- en Westringdijk te onteigenen. Op die manier kunnen we een superbreed, geasfalteerd e-bike-walhalla creëren. Dan kost het maar wat meer…”

Het college bedacht deze optie toen het afgelopen week ’technisch weer’ was en er tijd was voor een werkbezoek aan de Oost- en Westringdijk. “Toen wethouder Verbeek voor de derde keer een tuinhek in zijn gezicht kreeg en wethouder De Haas voor de vierde keer een heg in moest springen omdat hij een wielrennende babyboomer niet kon ontwijken, wisten we: dit moet anders,” aldus een woordvoerder.

“Het viel ons op hoe dicht de huizen, heggen, parkeerplaatsen en woonarken eigenlijk op de weg stonden. De dichtbegroeide bochten zorgden voor enorm gebrek aan overzicht. Nee, echt lekker fietsen was het niet. Daarom waren we eigenlijk unaniem over de oplossing. Alle objecten die in de weg staan, moeten weg. We hebben gewoon ruimte nodig, want die asfalteermachines zijn tegenwoordig ook best breed.”

“Ja, het zal best wat kosten. Daarom hebben we bedacht het de Memphis Depay-snelfietspad te gaan noemen, en hopen we dat de voetballer een paar miljoen wil bijdragen…”

BREAKING NEWS: Nieuwe oplossing bedacht: F20 wordt virueel