Je bekijkt nu Pontbaas overweegt veer Gouderak-Moerkapelle

Pontbaas overweegt veer Gouderak-Moerkapelle

De pontexploitant van het veer Gouderak – Moordrecht ziet het al helemaal zitten: een nieuwe veerverbinding tussen Gouderak en Zevenhuizen. “Het water kan mij niet hoog genoeg staan! Hoe meer vloed, hoe beter!”

“Nu is de kans op een veerverbinding met Zevenhuizen over de Kerklaan, Middelweg en Bredeweg alleen denkbaar bij springvloed. Maar in de toekomst, met de verwachte zeespiegelstijging, verwacht ik dat er een permanente verbinding kan ontstaan. Ik zie dat wel zitten: het zou de omzet weer kunnen verhogen. En dat is hoognodig sinds de Gouderaksebrug het beleg van mijn brood deed verdwijnen.”

“Als het zover is, zal ik één van mijn pontjes herdopen van VeGoMo VII naar VeGoZe I. De tijd zal leren of dat een klus wordt voor Koningin Maxima of Koningin Amalia.”


Beeld bij dit bericht: still YouTube-film van Marc Lansink. https://www.youtube.com/watch?v=JymZLjeXN6M