Je bekijkt nu André Muller weer wethouder Zuidplas: ‘Social media-verslaving was niet meer te combineren met gezin’

André Muller weer wethouder Zuidplas: ‘Social media-verslaving was niet meer te combineren met gezin’

André Muller wil zijn wethouderspost in Zuidplas weer terug. Naar nu blijkt is zijn social media-verslaving niet meer te combineren met zijn gezin. “Zelfs met in beide handen een smartphone zijn er toch nog één of twee discussies op Facebook en Twitter waar ik niet op kan reageren,” aldus Muller.

“Ik ga maandag gewoon weer naar mijn wethouderskamer,” aldus Muller, “En dan doe ik alsof er niets is gebeurd.”

Waarnemers zagen de laatste tijd dat de gebruikelijke 523 reacties per dag op Facebook en 328 op Twitter aan het afnemen waren. “Soms turfde ik er zelfs minder dan 500 per dag op Facebook en soms maar 250 op Twitter,” aldus Zuidplas’ social media-watcher Mark Suikerberg. “Tja, dat grenst dan eigenlijk aan onzichtbaarheid op de Schaal van Muller.”

In het gemeentehuis zijn ze blij met zijn terugkeer. “Sinds André Muller hier weg was, begon hij op Facebook allerlei inhoudelijke reacties en achtergronden van gemeentebeleid te geven,” aldus een anonieme beleidsmedewerker. “Iets dat hij eigenlijk nooit deed toen hij wél verantwoordelijk was. Elke ochtend moesten we als ambtelijk apparaat eerste drie uur al zijn posts checken om te bekijken waar we nu weer moesten gaan puinruimen. Als hij terugkomt in het gemeentehuis, krijgen we hem misschien weer onder controle.”

Muller: “Er was voor mij eigenlijk geen andere keuze dan weer wethouder te worden. Die tijd bij mijn gezin was wel leuk, maar mijn social media-leven begon er echt onder te lijden. Als wethouder hoop ik weer tijd te krijgen om wat meer te reageren… Misschien kan ik tussendoor nog wel wat foto’s van mijn beslommeringen maken en dat als ‘nieuws’ op wat lokale sites plaatsen.”