Je bekijkt nu Gouderakker Erben Overes kluunt 9-dorpentocht – ‘Een beetje dooi houdt me niet tegen’

Gouderakker Erben Overes kluunt 9-dorpentocht – ‘Een beetje dooi houdt me niet tegen’

Gouderakker Erben Overes heeft zaterdag toch gewoon de roemruchte 9-dorpentocht in de Krimpenerwaard voltooid. “Ik had er vorige week keihard voor getraind op supermooi ijs langs de Snippejagerskade. Dan laat ik mij nu niet tegenhouden door een beetje dooi.”

“Ik had in de loop van de week natuurlijk gezien dat het ijs steeds slechter werd,” beaamt de Gouderakse schaatsliefhebber, “Maar dat het nu, 7 dagen later, zó slecht zou zijn, dat had ik niet verwacht. Gelukkig was ik afgelopen zomer op hoogtestage geweest op de Zellingwijk. Daar heb ik goed getraind op het klunen. En dat kwam goed van pas, want heel eerlijk gezegd ben ik nergens op de route ook maar 1 centimeter ijs tegen gekomen.”

“Wel werd ik door heel veel publiek aangemoedigd, vooral als ze mij inhaalden op de fiets. Op sommige bruggen werd er voor de vorm een stukkie vloerbedekking uitgerold, voor een echte kluunervaring. Toen ik na een hele dag klunen eindelijk bij het negende dorp aankwam, waren mijn ijzers wel behoorlijk versleten. Ik kan beter zeggen: verdwenen. De laatste honderd meter kluunde ik eigenlijk helemaal op schaatsschoenen. En dat ging eigenlijk best lekker!”

 

(Bron foto’s: iets Gronings en HHSK.)