Je bekijkt nu Zuidplas zal permanente bewoning Ringvaartstaete afdwingen

Zuidplas zal permanente bewoning Ringvaartstaete afdwingen

Burgemeester Gert-Jan Kats van Zuidplas heeft bij justitie en politie een keiharde handhaving op permanente bewoning van de wijk Ringvaartstaete in Nieuwerkerk afgedwongen. Kats: “We hebben hier bizar grote huizen toegestaan. Die moeten dan ook wel permanent – en dan bedoel ik twentyfour-seven – bewoond worden. Bewoners weten van te voren dat het hier een ‘gated community’ betreft, waar je niet vanaf kan.”

Als bewoner is ook cabaretier Jandino Asporaat opgegeven. Daarmee hoopt RTL 4 de rust op de vrijdagavond terug te brengen.

In eerste instantie heeft de omroep getracht om ook Gordon en Gerard Joling in Ringvaartstaete – gelegen tegen de grens met Capelle – onder te brengen. Daar heeft burgemeester Kats een stokje voor kunnen steken. “Natuurlijk moeten we als gemeente onze bijdrage leveren, maar het is niet zo dat alle schrijnende gevallen naar Zuidplas moeten komen.”

Volgens raadslid Pieter Beeldman van PvdA/GroenLinks zal dit leiden tot een permanente handhaving: “Er is in de prijsklasse van een miljoen euro geen behoefte aan permanente bewoning. De woningen zullen vanzelf een recreatieve functie krijgen, naast de vier andere huizen die de bewoners in hun bezit hebben.” Volgens het raadslid zijn deze bewoners inventief genoeg om toch uit te breken. “Let op mijn woorden. In 2019 zal de film ‘The Great Escape’, met Jandino als held en Ferry van Wijnen als bewaker, een hit blijken in de Nederlandse bioscopen.”

(fotobewerking: Polderpeper Knip- en Plakstudio – ANP – ROM)