Je bekijkt nu Teleurstelling bij nieuwe inwoners Zuidplas: ‘Watertuin van de Zuidelijke Randstad? In mijn tuin valt geen druppel!’

Teleurstelling bij nieuwe inwoners Zuidplas: ‘Watertuin van de Zuidelijke Randstad? In mijn tuin valt geen druppel!’

Steeds meer nieuwe inwoners uiten hun teleurstelling over de belofte waarmee zij naar Zuidplas zijn gelokt. “Ik las in een brochure ‘Watertuin van de Zuidelijke Randstad’, dus ik dacht: daar moet ik wezen! Huis gekocht, vette hypotheek, tuinarchitect en hovenier een vermogen overgemaakt en wat blijkt? Er valt geen druppel Water in die Tuin! Daar zit ik dan, in die Zuidelijke Randstad op een uitgedroogd grasveld!”

“Wat ik dus tegenwoordig doe, is dat ik met een jerrycan naar het gemeentehuis ga, en hem daar een paar keer per week in de toiletten volgooi. De baliemedewerkers kijken altijd wel een beetje vreemd op, maar ze snappen zelf ook wel dat ik wel waar wil voor mijn betaalde gemeentebelasting. Ik ga dat niet ook nog eens uit mijn eigen kraan lopen tappen.”

“Als dit zo doorgaat, start ik een petitie om de promotiecampagne te veranderen in ‘Woestijntuin van de Zuidelijke Randstad’, dan is het weer een beetje realistisch. Een beetje nieuwe inwoners lokken met gladde campagnes die niet waarheidsgetrouw blijken te zijn. Ja, zo kan ik mijn gemeente ook laten groeien. Zo kan ik er ook een dorp of vijf van maken.”