Je bekijkt nu Kinderdagverblijf ’t Kwartelnest wil leeftijdsgrens: ‘Kinderen van 48 zijn te oud voor ons’

Kinderdagverblijf ’t Kwartelnest wil leeftijdsgrens: ‘Kinderen van 48 zijn te oud voor ons’

De leidsters van kinderdagverblijf ’t Kwartelnest in Zevenhuizen hebben deze week de publiciteit gezocht om aandacht te vragen voor de uitwassen van de wet passende kinderopvang. Volgens deze wet moeten kinderdagverblijven voor alle kinderen die zich aanmelden opvang regelen. ‘Het gaat soms om heel zware gevallen,’ aldus leidster Claudia den Ouden.

Met veel warmte en begrip verzorgt Den Ouden deze ochtend de 48-jarige Rikkie van de Bosberg. ‘Rikkie werd mei vorig jaar bij ons aangemeld. Ondanks zijn hoge leeftijd kan Rikkie uren achter-een verhaaltjes vertellen en spelen.’
De leidsters geven aan dat het verzorgen van deze doelgroep dankbaar werk is. Probleem is ech-ter dat de verzorging ARBO-problemen mee zich meebrengt. ‘Nadat ik hem in bed gelegd heb, sta ik zowat krom van de rugpijn,’ aldus Den Ouden, die pleit voor het herinvoeren van een leeftijds-grens voor de kinderdagopvang.