Je bekijkt nu Zuidplas rekt collegevorming tot verkiezingen 2022 – ‘Wel zo makkelijk!’

Zuidplas rekt collegevorming tot verkiezingen 2022 – ‘Wel zo makkelijk!’

De gemeente Zuidplas probeert de collegevorming te rekken tot de uitslag van de verkiezingen van 2022 bekend is. “Het blijkt dat iedere Zuidplassenaar gewoon zijn leven blijft leven, ook al is er nog geen nieuw college. Waarom dan moeite steken in het installeren van een nieuwe wethoudersploeg?”

Volgens een insider is het prima te doen om op de huidige voet gewoon nog even vier jaar door te trekken. “Als we het subtiel doen er er niet mee te koop lopen op bijvoorbeeld Twitter en Facebook merkt niemand daar iets van.  Wel zo makkelijk!”

Het blijkt ook dat ambtenaren gewoon hun klusjes blijven klaren, dus inwoners kunnen gewoon een nieuw paspoort halen, belastingen worden geïnd en bouwvergunningen worden verstrekt. “Ja, wij stonden er zelf ook van te kijken,” vertelt iemand die er verstand van heeft, “We hadden verwacht dat iedereen stuurloos en doelloos door de straten van Zuidplas zou dwalen, maar niets is minder waar.”

Naar verluidt is ook een aantal nieuwe raadsleden teleurgesteld. “Zij hadden meer verwacht van het ‘volksvertegenwoordiger zijn’. Ze stonden te popelen om het volk te vertegenwoordigen en invloed uit te oefenen op de gang van zaken in de gemeente. Ik heb er al één gezien die met tranen in zijn ogen naar de sloop van het gemeentehuis stond te kijken. ‘Is dit het nou?’ vroeg hij zich af.”

(foto met dank aan: Thom Demmenie)