Je bekijkt nu Doorbraak coalitievorming Zuidplas: ‘Komende vier jaar geen koopzondag in Vijfde Dorp!’

Doorbraak coalitievorming Zuidplas: ‘Komende vier jaar geen koopzondag in Vijfde Dorp!’

In de coalitievorming in Zuidplas is gisteravond een doorbraak gekomen in een impasse rond twee hete hangijzers waar in de verkiezingsprogramma’s van VVD, CU/SGP en CDA geen overeenstemming over was. In een nachtelijke sessie in Brasserij De Berg hebben de onderhandelende partijen afgesproken dat er de komende vier jaar geen koopzondag komt in het Vijfde Dorp. “Nu kan het heel snel gaan,” stellen de onderhandelaars.

“Na het eten van vijf broden en twee vissen besloten we het water in onze glazen in wijn te veranderen, waarna alles ineens een stuk makkelijker ging,” laat onderhandelaar Jan Hordijk weten. “Eigenlijk was iedereen na afloop blij. Ik ook, want ik hoef geen andere baan te zoeken!”