Je bekijkt nu Verenigde Vluchtelingen Zuidplas: ‘Brinkhorst verdient eigen multifunctioneel zwembad’

Verenigde Vluchtelingen Zuidplas: ‘Brinkhorst verdient eigen multifunctioneel zwembad’

De werkgroep ‘Politiek, Sport en Woningbouw’ van de Verenigde Vluchtelingen Zuidplas is na een spoedonderzoekje tot de conclusie gekomen dat de Moordrechtse nieuwbouwwijk De Brinkhorst een eigen multifunctioneel zwembad verdient. “Je kunt van toekomstige wijkbewoners niet verwachten dat ze de hele Weidezoom af wandelen naar een multifunctioneel gebouw buiten de wijk,” aldus de woordvoerder.
 
De werkgroep (foto) bestaat uit leden uit de crisisopvang voor vluchtelingen in sporthal Kleine Vink in Nieuwerkerk. “Toen wij met de bus vanuit Syrië aankwamen,” vertelt Hassan Jassan, “werd ons verteld dat wij welkom zijn, maar dat wij wel moesten integreren in de lokale samenleving.”
 
“Daarom gingen we ons met een groepje verdiepen in wat lokaal speelt. Eén van ons las de discussienota Zwemwater Zuidplas en een ander heeft het bestemmingsplan De Brinkhorst uitgeplozen. Daarna zijn we met de bus op werkbezoek gegaan. Via alle bestaande zwemaccomodaties kwamen wij uit in wat oude Moordrechtenaren Vijf Akkers Noord noemen. Een soort College Tour. Heel leerzaam en je leert de gemeente echt kennen.”

“Aldaar werd onze conclusie bevestigd: de politici in Zuidplas hebben òf een totaal gebrek aan visie, òf ze hebben de afgelopen 15 jaar zitten slapen. Hoe kun je een wijk ontwerpen zonder multifunctioneel zwembad? En hoe kun je verlangen dat alle inwoners gebruik maken van slechts twee gemeentelijk gesubsidieerde zwembaden? Een heel simpele oplossing zou al zijn om – ik zeg maar wat – een particulier zwembad bij een recreatiepark open te stellen voor alle inwoners. Beetje geld van de gemeente erbij en klaar!”

 
De werkgroep is van plan komende week tijdens de begrotingsraad inspreektijd te vragen om haar bevindingen aan het verstand van de gemeenteraad te peuteren. “Voor ons is dat al een fantastische ervaring, want we komen uit een ondemocratisch land. Wij hebben gehoord dat insprekers in Zuidplas heel serieus genomen worden, dus we verwachten dat ons voorstel één-op-één wordt overgenomen. Wat als dat niet gebeurt? Nou, eigenlijk interesseert ons dat niets, want dan zitten we inmiddels in een crisisopvang elders in Nederland.”