Je bekijkt nu Rolling Stones, U2 en Adèle op CuliNesse dit jaar

Rolling Stones, U2 en Adèle op CuliNesse dit jaar

De Rolling Stones, U2 en Adèle zijn gestrikt voor het strandfestival CuliNesse dit jaar. De wereldsterren voelen zich vereerd dat ze in Nesselande mogen optreden, zo laat hun management weten.

De artiesten die op CuliNesse staan, worden elk jaar groter. Na Candy Dulfer, Waylon, Alain Clark en Joan Franka was de stap naar de Stones niet al te groot. “We zijn blij dat Mick Jagger en Keith Richards hun tournee in Zuid-Amerika willen onderbreken om bij ons een paar liedjes te komen spelen,” zegt organisator Brenda Feesten. “Ook Bono van U2 reageerde positief. Hij vertelde dat hij in een onderonsje met de Dalai Lama en de Paus al eens had gemijmerd ooit een keer in de line-up van CuliNesse te komen en dat zijn gebeden blijkbaar zijn verhoord.”

Muziekminnend Zuid-Holland houdt elk jaar in april vol verwachting de adem in over wie er nu weer naar het strandfestival in Nesselande komen. “Met een combinatie van De Kleine Trompetter en Madonna trek je het publiek niet meer naar je festival,” weet Feesten. “Daarom zijn we blij dat wij ooit voor een concept met een culinair element kozen. Sterker nog: voor Adèle was het feit dat er een hapje en een drankje is een belangrijke drijfveer om ‘yes’ te zeggen tegen ons verzoek.”

Hoe de organisatie het volgend jaar voor elkaar wil krijgen om nóg groter uit te pakken, weet Feesten nog niet. “Maar we denken er aan om op de één of andere manier Kurt Cobain, John Lennon, Amy Winehouse en David Bowie op het podium te krijgen…”