Je bekijkt nu WK Knoeien Rotterdam-Zuidplas trapt af met CuliRoeien

WK Knoeien Rotterdam-Zuidplas trapt af met CuliRoeien

Het WK Knoeien voor peuters op de Willem Alexander Knoeibaan is gisteren van start gegaan met het onderdeel CuliRoeien.

De deelnemers, allen tussen de 2 en 4 jaar, moesten in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk potjes Olvarit en soepstengels naar binnen zien te roeien. Aan het WK doen 50 landen mee, zij sturen ruim 2100 peuters die gaan knoeien.

Hoewel natuurliefhebbers het WK vanwege de locatie in natuurgebied Eendragtspolder verfoeien, kon het gisteren al duizenden mensen boeien. Organisator Frank Snoei en Ed de Goey zeggen tegen die mensen: “Doei. En de slechten mogen niet lijden onder de goeien. Bovendien: als je goed luistert, hoor de de koeien nog gewoon loeien. Die natuurfanaten moeten zich er gewoon niet mee bemoeien.”

Mensen als Snoei en de Goey zien toekomst in het WK Knoeien. “Ook al moet het als evenement nog groeien, en zitten we nog wat met de artiesten te stoeien, toch denken we dat de gemeente niet in de hoogte van de subsidie moet snoeien. Het kan echt tot iets moois uitbloeien.”

“Het was gisteren zo gezellig, dat we tot diep in de nacht vuurkorven zagen gloeien. De mensen waren niet te vermoeien. En ja, ook de drank zal vandaag weer rijkelijk vloeien. Als het te warm wordt en de mensen dreigen te verschroeien komt de brandweer met koud water sproeien.”

Het probleem dat Rotterdam koketteert met de knoeibaan, maar de baan toch echt in Zuidplas ligt, is volgens de organisatie makkelijk op te lossen door de twee gemeenten met elkaar te laten vervloeien.