Je bekijkt nu WK Canal Parade 2017 naar Olympische Roeibaan Zevenhuizen

WK Canal Parade 2017 naar Olympische Roeibaan Zevenhuizen

Het is loco-burgemeester Jan Hordijk gelukt om het WK Canal Parade volgend jaar naar de Olympische Roeibaan in Zevenhuizen te halen. “Met name dankzij het vele lobbywerk van VVD-raadslid Jan Ambachtsheer, die te pas en te onpas op twitter met regenboogvlaggen en aanverwante zaken zwaait, viel onze ‘bid’ voor het WK op bij de organisatie,” zegt loco-burgemeester Jan Hordijk trots. “Okee, het hielp ook dat onze SGP-burgemeester op vakantie is en er geen stokje voor kon steken…”

Het is de bedoeling dat alle boten die dit jaar tijdens de Gay Parade in Amsterdam door de grachten dobberden, volgend jaar aan de start van het WK in Zevenhuizen verschijnen. “Daar waar het in Amsterdam vooral om uiterlijk vertoon, emancipatie, politieke statements en ijdeltuiterij gaat, gaat het tijdens het WK uiteraard om pure snelheid, zoals het hoort bij een roeibaan.”

“Het komende WK roeien, later deze maand, is voor ons niets meer dan een oefening,” legt Hordijk uit. “We gaan kijken of de nieuwe Alexanderbrug over de het kanaal bij de Eendragtspolder bestand is tegen het grote aantal bezoekers.”

“We hebben Willem-Alexander gevraagd of hij volgend jaar weer naar de roeibaan wil komen om het startschot voor de ‘heren dubbel acht’ wil geven. Hij weet de weg. De inwoners vragen we uiteraard om ook te komen, het liefst op de fiets. De toegang is gratis voor mensen die een regenboogvlag meenemen.”