Je bekijkt nu Hoofd sociaal team Zuidplas daagt architect nieuwe raadhuis uit voor debat op woensdagavond op Facebook

Hoofd sociaal team Zuidplas daagt architect nieuwe raadhuis uit voor debat op woensdagavond op Facebook

Het afdelingshoofd Sociaal Team van de gemeente Zuidplas heeft op Facebook de architect van het nieuwe gemeentehuis uitgedaagd voor een één-op-één debat op TV. De architect zei daarop ‘wat mij betreft een GO, maar alleen als het live op Facebook is en niet weggestopt op de lokale TV.’ Het debat zou moeten plaatsvinden op de woensdagavond voor de Europese verkiezingen. ‘Het project is tenslotte Europees aanbesteed, dus de kiezer heeft er wel wat over te vinden…’

Het debat zou moeten worden geleid door een onafhankelijk presentator. “Wij dachten zelf aan Joke Vroegop,” zegt oud-wethouder André Muller, thans vrijwillig nieuwsverzamelaar voor Gouwe IJssel Nieuws. “En wij willen onze Facebook-pagina best lenen voor de livestream.”

De architect van het gemeentehuis reageerde op zijn twitteraccount www.twitter.com/boomdoorhetdak op de uitdaging. “Hij postte speels een aantal ‘artists impressions’ van eerdere ontwerpen en schreef daarbij ‘ik stuur wat gesigneerde exemplaren op ter voorbereiding, afdelingshoofd!’ Het afdelingshoofd weigerde eerst, want ‘zeven miljoen Zuidplassenaren kunnen de lokale TV niet vinden, het moet dus op Facebook!’

Na wat gesteggel op sociale media kwamen de kemphanen tot een akkoord. Het debat wordt gehouden in De Rode Leeuw en begint direct na het debat tussen alle fractievoorzitters van de gemeenteraad van Zuidplas, waarbij elke fractievoorzitter mag vertellen in welke Europese landen hij of zij ooit op vakantie is geweest. “Europa is gewoon heel belangrijk,” zegt een raadslid dat anoniem wenst te blijven.

In de pauze van het debat komt Joan Franka in een indianentooi een liedje zingen.