Je bekijkt nu Actiegroep ‘Fiets? Snel weg!’ pleit voor ondertunnelde fietssnelweg in Moordrecht

Actiegroep ‘Fiets? Snel weg!’ pleit voor ondertunnelde fietssnelweg in Moordrecht

In Moordrecht is een actiegroep opgericht om de overlast van een eventuele fietssnelweg door het dorp tegen te houden. De actiegroep ‘Fiets? Snel weg!’ heeft naar eigen zeggen dé oplossing bedacht: ondertunnel het gehele tracé onder de Oostringdijk en de Westringdijk.

“Als ze in Maastricht de hele A2 kilometers lang onder de stad door kunnen ondertunnelen, dan moet zo’n klein stukje in een klein dorpje toch helemaal makkelijk zijn? Zo behoud je de landelijke uitstraling van de typische landweggetjes en regel je meteen dat al die tienduizenden verwachte snelfietsers niet voor overlast voor de bewoners zorgen,” aldus woordvoerder Tom van de Molen.

“In onze actiegroep zit een ingenieur en die heeft dagen gerekend en gepuzzeld en heeft bijgaande artist impression van de ondertunnelde fietssnelweg gemaakt. Als dit niet lukt, hebben we nog andere opties: de fietssnelweg wel aanleggen, maar in de spitsuren afsluiten. En als dat niet werkt om fietsfiles tegen te gaan, denken we aan rekeningfietsen. Maar dan moeten de tolpoortjes wel in het landschappelijk beeld passen.”