Je bekijkt nu Promocampagne mist uitwerking niet: Zuidplas Grenzeloos Gewoon gebleven

Promocampagne mist uitwerking niet: Zuidplas Grenzeloos Gewoon gebleven

Het is de gemeente Zuidplas gelukt om grenzeloos gewoon te blijven. Dankzij een uitgekiende promotiecampagne ‘Zuidplas Grenzeloos Gewoon’ is de gemeente in staat gebleken geen gekke dingen te doen, niet uit de band te springen en binnen de lijntjes te blijven.

Volgens een gewone voorbijganger op een gewone woensdagochtend op een gewone straat in het gewone Nieuwerkerk is de campagne zeer geslaagd: “Ik herkende mij er helemaal in, de campagne sloeg de spijker op zijn kop. Ik kan me soms grenzeloos ergeren aan gemeenten die allerlei gekke dingen doen, zoals bomen door daken van nieuwe gemeentehuizen laten zakken, nieuwe burgemeesters niet verplichten om in een voor burgemeesters gebouwde ambtswoning te gaan wonen of een gemeente ‘Watertuin van de Zuidelijke Randstad’ noemen die je moet ‘beleven’.”

“Ik hou ervan om een beetje te mopperen op dit of op dat. Maar nu las ik ineens dat ik een ‘Energieke Optimist’ moet zijn en dat het buitenleven ons vormt. Nou, met de bouwlust van onze gemeente is er over een paar jaar helemaal geen buitenleven meer mogelijk, laat staan dat er een lege horizon te vinden is…”