Je bekijkt nu VAR beslist: Memphis Depay opende Cruyff Court in Moordrecht tóch niet

VAR beslist: Memphis Depay opende Cruyff Court in Moordrecht tóch niet

Daar waar iedereen dacht dat Memphis Depay vanmiddag in Moordrecht ‘zijn’ Cruyff Court eindelijk officieel had geopend, blijkt dat bij nader inzien toch niet zo te zijn. Uit beelden van de videoscheidsrechter VAR wordt klip en klaar duidelijk dat Depay de bal niet raakte en het voetbalveldje officieel dus nog steeds niet is geopend.

Bij de openingshandeling had het massaal toegestroomde publiek al het gevoel dat er iets niet klopte, maar om de feestvreugde niet te bederven, werd er vanuit gegaan dat het veldje reglementair was geopend door de voetballer die zijn roots in het Moordrechtse heeft.

Iedereen juichte. Maar later dook er een inwoner op die het inmiddels beruchte rechthoekige gebaar met zijn vingers maakte. Er werd een appèl gedaan op de VAR. Na het bestuderen van de beelden in een keet naast het veldje, blijkt dat er een overtreding dan wel een onreglementaire trap is gemaakt.

Helaas was Memphis op dat moment al gevlogen. Moordrecht hoopt nu dat er ergens in de komende 4 jaar een herkansing komt.