Je bekijkt nu VV Moerkapelle baalt: ‘Chelsea kaapte Hiddink voor ons neus weg’

VV Moerkapelle baalt: ‘Chelsea kaapte Hiddink voor ons neus weg’

Het bestuur van VV Moerkapelle is niet te spreken over de handelswijze van Chelsea. Dit weekend werd duidelijk dat Guus Hiddink interim-coach wordt bij de Engelse club. “Dat terwijl wij al in een vergevorderd stadium van onderhandelingen waren met Guus,” aldus voorzitter Martien Zijderhand.

 

Volgens Zijderhand stond Hiddink op het punt ‘ja’ te zeggen tegen zijn aanbod om Moerkapelle 1 na de winterstop te gaan leiden, nadat Moerkapelle trainer Stuart Bergen deze week de laan uit had gestuurd. “Hiddink zei dat hij het een uitdaging vond om Moerkapelle naar de derde klasse te leiden,” aldus Zijderhand.

“Hiddink zag in ons eerste team een ploeg met perspectief en vond dat we kwalitatief eigenlijk niet in de vierde klasse thuis hoorden. Bovendien was hij erg onder de indruk van onze nieuwe accomodatie, waarvan hij de sfeer vergeleek met Bernabéu in Madrid Stamford Bridge in Londen.”

Plotseling zag Zijderhand in de media allerlei foto’s opduiken van Hiddink op Schiphol en Hiddink in Londen. “Toen wist ik eigenlijk al hoe laat het was en besefte ik dat Roman Abramovich waarschijnlijk met een zak geld stond te zwaaien. Ik heb Hiddink nog gebeld en aangeboden dat hij en zijn familie elke zaterdag gratis onbeperkt broodjes kroket konden krijgen in de rust, maar hij reageerde kortaf dat hij ‘net een tunnel in reed’. Tja, helaas.”

“Natuurlijk hebben we nagedacht om José Mourinho te bellen die zich na zijn ontslag natuurlijk wil revancheren,” gaat Zijderhand door. “Maar ja. Die wordt altijd ‘The Special One’ genoemd en dat ligt hier in Moerkapelle nogal gevoelig…”