Je bekijkt nu Taxibranche waarschuwt voor UberPop-chauffeurs bij drive-in stembureau

Taxibranche waarschuwt voor UberPop-chauffeurs bij drive-in stembureau

Taxibedrijven in de Goudse regio hebben zich bij de gemeente Zuidplas hard gemaakt voor strenge handhaving van het UberPop-verbod op de verkiezingsdag van 18 maart. De branche is bang dat het met name de budgetrijders zijn, die inwoners door het drive-in stemlokaal bij het afvalbrengstation in Zevenhuizen willen helpen.

Taxichauffeur Martin Spanjaard reageert furieus op de geruchten over UberPop. “Wij hebben veel geïnvesteerd in kennis over de politici, bijvoorbeeld over hun declaraties van taxikosten. Die beunhazen van UberPop kunnen reizigers lang niet zo goed als wij adviseren op wie ze moeten stemmen.”

Wat verderop in Zevenhuizen staan de UberPopchauffeurs Pieter Beeldman en Jan Baas voor aftrap van de verkiezingen bij hun bakfietsen. Zij hebben speciaal voor 18 maart een kale budgetvariant van de taxi-app ontwikkeld. “Inwoners kunnen ons op 18e via UberBak oproepen. Wij kunnen de mensen dan op een duurzame manier van huis af halen en door de afvalstraat loodsen. En voor iedereen die GroenLinks stemt is het gratis,” aldus Beeldman, die aangeeft dat hij vanaf de fiets in ieder geval goed kan controleren of er daadwerkelijk op de juiste partij gestemd wordt.

Baas geeft aan dat hij nog wel wat moet oefenen. “Die stemhokjes staan precies onderaan de helling op het eind van de afvalstraat, dat krijg je slecht bijgeremd. Ik heb met de SP-bakfiets bij de test al twee stemhokjes kapot gereden.”