Je bekijkt nu Nieuw Topidee uit Innovatiefonds toegevoegd: Witte Ferrariplan in Zuidplas

Nieuw Topidee uit Innovatiefonds toegevoegd: Witte Ferrariplan in Zuidplas

Op de valreep is er een nieuw Topidee uit het Innovatiefonds van Zuidplas gelanceerd. Van Vliet Trucks uit Nieuwerkerk mag het zelfbedachte zogeheten ‘Witte Ferrariplan’ uitvoeren. “Als je straks wilt racen, pak je gewoon een Ferrari op de hoek van de straat,” legt Nol van Vliet uit.

Inwoners van Zuidplas kunnen binnenkort gewoon gratis een Ferrari, Lamborghini, Bugatti of andere ‘supercar’ pakken op een aantal vaste plaatsen in Zuidplas. “Je moet je wel even aanmelden, zodat je zeker weet dat er een mooi karretje beschikbaar is,” legt Van Vliet uit.

Dit jaar vroeg de gemeente de inwoners met ‘Topideeën’ te komen, die van nut zijn voor de inwoners. Van Vliet was eigenlijk te laat, maar presenteerde zijn plan deze week. Van Vliet: “Ons plan kon meteen op de warme steun van de gemeente rekenen. Het helpt misschien dat het college van burgemeester en wethouders sinds kort alleen nog maar uit mannen van middelbare leeftijd bestaat…”

Het plan wordt bekostigd uit het zogeheten Innovatiefonds Zuidplas. Er wordt 2 miljoen euro uitgetrokken voor de aanschaf van 10 automobielen. Van Vliet: “Op de één of andere manier kostte het nauwelijks moeite om wethouder Jan Hordijk van financiën warm te maken voor deze investering. ‘Dat halen we wel wel bij de subsidies voor het verenigingsleven,’ zei hij. Of het veel geld is? Nou, we gaan natuurlijk niet de standaarduitvoeringen neerzetten voor onze gewaardeerde inwoners.”

De wethouders Daan de Haas, Rik van Woudenberg en Jan Hordijk zien alleen maar voordelen in dit plan: “De bereikbaarheid van Zuidplas wordt in één klap een stuk beter. Van Ver-Hitland naar Moerkapelle-Noord in 5,4 minuten! Dat haal je met de buurtbus niet!” klinkt het eensgezind.

“Burgemeester Gert-Jan Kats was iets minder enthousiast,” verklapt Van Vliet, “Maar toen we hem een wit golfkarretje beloofden, was ook hij over de streep.”