Je bekijkt nu Directie Fun4Two enthousiast over Vijfde Dorp: ‘Dat zijn duizenden paren!’

Directie Fun4Two enthousiast over Vijfde Dorp: ‘Dat zijn duizenden paren!’

‘Een fantastisch plan van de provincie en het college van Zuidplas. Wat ons betreft worden die 17.000 woningen zo snel mogelijk gebouwd in de Zuidplaspolder.’ Die enthousiaste reactie op de ontwikkeling van de Zuidplaspolder werd gegeven door een ondernemerspaar dat een ontspanningsboerderij runt op de locatie Middelweg 18 in Moordrecht.

“Wij zeggen altijd: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Toen wij lazen dat burgemeester en wethouders van Zuidplas 17.000 woningen uit de weilanden willen stampen, zeiden wij tegen elkaar: 17.000? Weet je hoeveel paren dat zijn!”

Bij een inspraakavond over de plannen lieten de exploitanten hun visie op de visie al eens horen. “Wij waren bij een daaropvolgende inspraakavond dan ook blij verrast dat ons ’thema’ voor de structuurvisie direct in de Powerpoint was verwerkt!”

Het stel denkt nog na over een passend bedankje voor de inzet van de gemeente Zuidplas. “We twijfelen nog tussen een avondje steengrillen/bowlen of een gezellig samenzijn bij ons op de boerderij.”