Je bekijkt nu Kinderburgemeester Zuidplas laaiend: ‘Het woord ‘speeltuintekort’ komt niet één keer in regeerakkoord voor’

Kinderburgemeester Zuidplas laaiend: ‘Het woord ‘speeltuintekort’ komt niet één keer in regeerakkoord voor’

De kinderburgemeester van Zuidplas, Quinty Kalmeijer, is ‘vet teleurgesteld’ in het ‘stuk vod met nietjes’ dat gisteren is gepresenteerd door de coalitie. “In dit gedrocht van een regeerakkoord komt het woord ‘speeltuintekort’ niet één keer voor! Terwijl dat de grootste bedreiging is voor de vrijheid van speelplezier van de hardspelende kinderen in Zuidplas!”

Kalmeijer had gisteren de kindergemeenteraad in spoed bijeengeroepen. “Er waren kinderraadsleden die me terug appten dat ze moesten hockeyen en streetdancen. Dan zeg ik: waar ligt dan je prioriteit als vertegenwoordiger van de toekomstige generatie in Zuidplas? Maar goed.”

“We hebben het regeerakkoord vol goede moed gedownload, wat trouwens door het supertrage wifi in het gemeentehuis superlang duurde. We wilden natuurlijk allemaal weten wat de nieuwe coalitie in petto heeft om het vraagstuk van het speeltuintekort in Zuidplas op te lossen. Dus we gingen dat helemaal lezen… haha, natuurlijk gingen we het niet lezen. Gewoon even control-F en zoeken maar.”

“Wat we ontdekten? Dat het woord ‘speeltuintekort’ zelfs nul komma nul keer voorkomt in het stuk. We lieten onze smartphones vol verbazing uit onze handen vallen.”

“Wat we nu gaan doen, is proberen in te spreken tijdens het kamerdebat in de Tweede Kamer. Toen we laatst bij het Nieuwerkerkse Kamerlid Tamara van Ark in Den Haag waren, zei ze dat dat kan. Dus dan gaan we dat regelen.”