Je bekijkt nu Ophef over filmpje Kim Holland op laagste punt Nieuwerkerk

Ophef over filmpje Kim Holland op laagste punt Nieuwerkerk

Bureau Zuidplas Gewoon Grenzeloos is not amused door een filmpje dat Kim Holland heeft opgenomen op het Laagste Punt in Nieuwerkerk. Zuidplas vindt hoogtepunten op het laagste punt ongepast. “Dit noemen wij geen promotie!”

Het filmpje werd afgelopen zomer gemaakt, maar is nu pas naar buiten gekomen. Op het filmpje is te zien hoe verschillende mensen het laagste punt gebruiken om een hoogtepunt te bereiken.

Noch de gemeente Zuidplas, noch de firma Van Vliet was ervan op de hoogte dat de pikante opnamen zijn gemaakt. “Op de dag van de opnamen hadden we een personeelsuitje naar pretpark Walibi,” aldus een woordvoerder. “Daardoor hadden wij geen weet van de grenzeloze activiteiten die er plaatsvonden. Nee, dit noemen wij geen promotie van onze prachtige dorpse gemeente.”

Nadat de beelden naar buiten kwamen, barstte de kritiek los in Zuidplas. “Waarom wel het laagste punt gebruiken, maar bijvoorbeeld niet het beeld van de Polderjongen in het Oude Dorp? Dat riekt naar discriminatie!” aldus een oude Nieuwerkerker.

Een Moordrechtenaar die niet met zijn naam op de site wil, is ook op zijn teentjes getrapt. “Waarom kiest Kim Holland voor een filmlocatie in Nieuwerkerk, terwijl wij hier aan de Middelweg 18 in Moordrecht min of meer ‘marktleider’ zijn op het onderwerp dat Kim aansnijdt?”

De ophef reikt tot in Moerkapelle. Naar verluidt vindt de dorpsraad Moerkapelle dat de gemeente had moeten voorkomen dat deze heidense beeldopnamen naar buiten kwamen. “Zo ontstaat een beeld dat Zuidplas een soort¬† Sodom en Gomorra is! Wij willen dat de laagste steen boven komt in dit akkefietje. Als de uitslag ons niet zint, overwegen wij een actiegroep – inclusief petitie! – te starten om onszelf te de-fuseren van Zuidplas en aan te sluiten bij… eh… een andere deugzame nederzetting.”

UPDATE: Vanwege de ophef heeft Kim Holland excuses gemaakt voor de opnamen en het filmpje offline gehaald. “Ik had deze reacties niet verwacht. Mijn site ging zelfs even plat. Zuidplas is wel grenzeloos, maar je moet bepaalde grenzen niet overschrijden…”

(foto: beeldarchief Polderpeper)