Je bekijkt nu Straatnamen Vijfde Dorp uitgelekt in online info-avond Zuidplas

Straatnamen Vijfde Dorp uitgelekt in online info-avond Zuidplas

De straatnamen van het nieuw te ontwikkelen Vijfde Dorp zijn voortijdig uitgelekt doordat een vertrouwelijke memo duidelijk zichtbaar was in een online presentatie van het Masterplan. Dit worden de eerste 10 straatnamen in het Vijfde Dorp:

1e straat

2e straat

3e straat

4e straat

5e straat

6e straat

7e straat

8e straat

9e straat

10e straat

De volgende tien straatnamen wil de gemeente Zuidplas vooralsnog geheim houden…

VerantwoordingHet memo waarop de namen te lezen waren, lag open en bloot op de desk van één van de geïnterviewden. Wie goed inzoomde en gebruik maakte van de nieuwste decryptie-software van MI6, de AIVD en de CIA kon duidelijk lezen wat de straatnamencommissie van de gemeente Zuidplas voor de inwoners in petto heeft. De straatnaamcommissie van de gemeente Zuidplas bevestigt desgevraagd de namen. “We hebben bij het bedenken van de namen gekeken naar de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Bij het ontginnen van de Zuidplaspolder deden ze niet zo moeilijk: een 1e Tochtweg, een 2e Tochtweg, een 3e Tochtweg en dat ging door tot de 7e Tochtweg. Daar hebben wij op voortgeborduurd.”“De link met de voormalige Nederlandse kolonie Nieuw Amsterdam is ook te leggen. Want heb je in New York ook niet de Fifth Avenue en 110th Street? Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Die New Yorkse allure volgt dan als vanzelf in het Vijfde Dorp.”“We hebben bij het projectbureau ook aangegeven dat we het Vijfde Dorp graag in 26 wijken verdeeld zien. Wijk A, wijk B, wijk C, en dan, ergers eind deze eeuw, moet wijk Z er staan.”

“Het leek ons eigenlijk ook gewoon handig dat het voor postbodes een beetje behapbaar is. Dat ze op de envelop lezen:J. Hordijk

13e straat 249

Vijfde Dorp