Je bekijkt nu Zuidplas wil WK voetbal overnemen van Qatar

Zuidplas wil WK voetbal overnemen van Qatar

Als wereldvoetbalbond FIFA vanwege de aanhoudende kritiek besluit het WK voetbal van 2022 alsnog niet in Qatar te houden, biedt Zuidplas aan de organisatie van het voetbaltoernooitje over te nemen. Dat blijkt uit een nog vertrouwelijke ambtsnotitie waar Polderpeper de hand op heeft weten te leggen.

In het diepste geheim is de sportambtenaar van Zuidplas al weken bezig om de sportfaciliteiten van Zuidplas te toetsen aan het Programma van Eisen van de wereldvoetbalbond. De eindconclusie is dat de organisatie mogelijk is, mits de terreinknechten van de vier lokale voetbalclubs bereid zijn ‘over hun eigen schaduw’ heen te stappen en de handen ineen slaan.

Desgevraagd bevestigt kantinejuf Cora van Mora van vv Moordrecht dat zij is benaderd. “Op een dag kwam een onbekende man ons vragen of wij in de rust van ‘een bepaalde wedstrijd’ 10.000 kroketten, 30.000 bier en en één kaassouflé uit de frituur konden toveren. Nou meneer, wij hebben wel voor hetere vuren gestaan. Herinnert u zich de streekderby tussen Moordrecht en Gouderak in de barre winter van 1963 nog?”

Ook bij hotel Nieuwerkerk voelen ze de bui al hangen. “Laatst rolde er ineens een fax uit het apparaat, waarop de kamerwensen van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo stonden,” aldus hotelmanager Eveline van den Flauwe-Kul.
Voorzitter Jeroen Hanse van vv Nieuwerkerk glundert bij het idee. “Als het echt zo is, wordt misschien eindelijk onze accomodatie opgeknapt. Met een paar miljoen van de FIFA moeten die extra vier kleedkamers mogelijk zijn!”

“Het is allemaal nog geheim,” aldus sportwethouder Rik van Woudenberg, “Maar laat ik er dit over zeggen. Ik vind Sepp Blatter een werkelijk ge-wel-di-ge en zéér integere bestuurder. Een man met de knip… eh… het hart op de juiste plaats. Een betere en meer bejaarde voorzitter kan de FIFA zich niet wensen…”

Volgens Van Woudenberg is Zuidplas er bijna klaar voor. “Als De Zevenster een beetje inschikt, kunnen we van stadion Groeneweg een visitekaartje maken voor de halve finale. Moerkapelle zeggen we toe dat een Italië-Argentinië absoluut niet op zondag wordt gespeeld en in Nieuwerkerk maken we van flat De Linde gewoon een eretribune. Gebrek aan trainingsvelden? Laat me niet lachen. Desnoods krijt ik zelf lijnen op het weiland tegenover mijn huis en laat ik mijn vrouw de graskantjes bijknippen.”