Je bekijkt nu ‘Ter compensatie moeten ambtenaren Zuidplas verplicht dagelijks lunchen in De Pleisterplaats’

‘Ter compensatie moeten ambtenaren Zuidplas verplicht dagelijks lunchen in De Pleisterplaats’

In de naborrel van de gemeenteraadsvergadering waarin een streep werd gezet door de komst van een gokhal in Moordrecht, heeft liberaal Zuidplas een plan bedacht om de gedupeerde ondernemer te compenseren. “We hebben besloten dat alle ambtenaren van Zuidplas vanaf nu dagelijks verplicht moeten gaan lunchen in De Pleisterplaats,” aldus liberale wethouderstrio De Haas, Hordijk en Van Woudenberg.

Het teleurgestelde trio neemt het compensatieplan serieus. “In De Pleisterplaats komt een prikklok,” legt wethouder personeelszaken Daan de Haas uit, “Ambtenaren die er gaan eten, moeten inklokken. Zo kunnen we monitoren of zij zich aan het nieuwe cateringconvenant houden. Elke keer als een ambtenaar niet is ingeklokt, houden we 12,50 euro in op het salaris. Op die manier denken we de eigenaar van De Pleisterplaats financieel te kunnen compenseren voor het gokdebacle van gisteravond.”

Eigenaar Maasdam is blij met de lunch-plicht voor ambtenaren. “Speciaal voor hen ga ik een ambtenarentarief instellen. Voor elk broodje reken ik 200 procent genoegdoeningstoeslag. En dan krijgen ze daarna de keuze: voor nog eens 5 euro krijgen ze een plekje aan het raam, zodat ze daar in hun pauze ook uit kunnen kijken… Verder stel ik een lekker-pûh-toeslag in voor alle CDA’ers en CU-SGP’ers. Zij kunnen deze deponeren in een collectezak aan een lange stok, die ik naast de kassa hang.”